Vaargebied IJsselmeer

Het IJsselmeer is een van de grootste watersportgebieden van Nederland. Ruimte, rust en mogelijkheden dat zijn kenmerken voor de watersport op het IJsselmeer. Op een fraaie zondagmiddag wil het wel eens druk zijn op de bekende vaarroutes zoals Stavoren-Enkhuizen, maar over het algemeen is het IJsselmeer een oase van vrije ruimte om heerlijk met uw gehuurde zeiljacht te genieten.

Met fraaie havenplaatsen zoals Makkum, Hindeloopen, Stavoren, Lemmer, Urk, Enkhuizen en Medemblik biedt het IJsselmeer mogelijkheden voor een langer verblijf.

Vanaf Dufour Charter Lemmer kunt u uitstekend het IJsselmeer verkennen. Aangezien Dufour Charter Lemmer direct aan het IJsselmeer is gelegen, hoeft u geen sluis meer te passeren en zet u gelijk koers naar uw favoriete bestemming!

Vaargebied Waddenzee

De Waddenzee is een prachtig vaargebied voor de ervaren watersporter. Een vaartocht van de vaste wal naar een van de Waddeneilanden is nooit dezelfde, afwisseling van het getij, windrichting en weer maakt elke vaartocht tot een nieuwe belevenis.

Niets is leuker dan een dagje te varen “op het zout” en bij mooi weer is er ook eigenlijk geen enkele kunst aan. Als u de juiste vertrektijden aanhoudt dan heeft u grotendeels de stroom mee en “drijft”u zo naar uw bestemming. Met een goede kaart bij de hand en een navigatiesysteem weet u precies waar u bent en zolang u binnen de betonning blijft speelt diepgang ook geen enkele rol.

Vanaf Dufour Charter Lemmer zet u koers naar Kornwerderzand en gaat u vervolgens de sluis door naar uw favoriete eiland, zowel Terschelling als Vlieland zijn binnen een dag te bereiken!

Vaargebied Markermeer

Het Markermeer is een prachtig vaargebied voor de watersport. Vrijwel geen ander water in Nederland biedt zoveel ongecompliceerde mogelijkheden. Zeker voor de geoefende watersporter is het een uitdagend gebied, maar bij rustig weer kunnen ook kleinere schepen prima varen op het Markermeer. Echte vaarroutes zijn er niet op het Markermeer, maar dat is ook direct het leuke er van. U vaart gewoon naar waar u wilt en laat zich leiden door de wind.

Vanaf Dufour Charter Lemmer zet u koers naar het Markermeer en zeilt u naar de talloze aanloophavens zoals Enkhuizen, Hoorn, Edam, Volendam, Uitdam, Muiden, Muiderzand, en Lelystad. Daartussen zijn ook nog een aantal kleine jachthavens in Broekerhaven, Marken, Durgerdam, Marken, en De Blocq van Kuffele.