Buy & Charter – Hoe werkt het?

Bij aankoop van een zeiljacht spelen vele overwegingen mee. Welke maat, welk merk, apparatuur, extra’s, kosten, etc. Dit zijn allemaal belangrijke zaken voor de toekomstige eigenaar. Dufourinvest speelt hierop in met haar oogstrelende Dufour zeiljachten en complete charteruitrusting.

De Dufourvloot bestaat uit jachten tussen de 31 voet t/m maar liefst 63 voet. U heeft dus een enorme keuze. Zodra u uw droomjacht uitgekozen heeft en helemaal naar uw wensen heeft aangekleed, wordt de boot besteld bij de werf in La Rochelle in Frankrijk. U bent overigens van harte welkom tijdens de bouw van uw Dufour deze werf samen met ons te bezoeken! Doordat wij direct contact hebben met de werf kunnen wij u de Dufours ook voordelig aanbieden met een ruime charterkorting!

Bij gereedmelding van uw Dufour zal 1 van onze mensen de boot officieel afnemen en controleren op kwaliteit en de bestelde en geleverde opties. Bij goedkeuring zal de boot op transport naar Lemmer gaan. Hierna, afhankelijk van het jaargetij, zal de boot verder worden klaar gemaakt en te water gelaten worden voor de proefvaart. Pas wanneer alles goed functioneert en klaar is zal de boot ingezet worden in de charter.

Het chartercontract heeft een contractduur tussen 3 en 8 jaren. Na deze periode besluit u of u zelf wilt doorvaren met uw boot of dat u de boot wilt verkopen.

Veiligheid en garanties
Uw zekerheid is uw jacht. U bent de eigenaar! Uw Dufour wordt op uw naam bijgeschreven in het scheepskadaster. Tijdens de charterperiode is uw boot afdoende verzekerd. Daarnaast is eventuele schade afgedekt door de borg die de huurders betalen.

Restwaarde
Uw Dufour is bij ons in goede handen. Doordat we een alles-onder-1-dak service kunnen verlenen zorgen we er voor dat uw boot perfect onderhouden wordt. Dit is de basis van, ten eerste, de goede verhuurmogelijkheid en ten tweede een goede restwaarde. De boten worden na elke charter volledig en professioneel gecheckt en waar nodig worden kleine, noodzakelijke, reparaties uitgevoerd. De boten worden ook schoon opgeleverd aan de volgende chartergasten.

Afschrijving
U mag uw boot elk jaar afschrijven volgens de dan geldende afschrijvingspercentages. U dient hier wel toestemming te hebben van de belastingdienst.

De marketing van Dufour Charter
Ook de marketing van uw jacht wordt gedaan door onze eigen team zodat we de kosten laag kunnen houden. Er is een Google geoptimaliseerde website met een uniek boekingssysteem waar u zelf ook uw login van krijgt. Hierdoor kunt u zelf real time checken hoe vaak uw jacht verhuurd wordt tegen welke bedragen en ook de stand van de onderhoudskosten kunt u controleren. Wij houden van transparantie!

Wanneer kunt u zelf varen?
U kunt kosteloos twee weken per jaar met uw eigen Dufour varen. Hierdoor wordt uw rendement nog hoger! Wilt u langer varen dan berekenen wij u hiervoor de normale weekprijs met eigenaarkorting!

HET RENDEMENT

Het rendement kan op twee manieren worden berekend:

Model A: Het vaste rendement.

► U bent de eigenaar en we investeren uw geld in
een zeiljacht.
► Uw zekerheid: U bent de eigenaar, wordt vast
gelegd in het scheepskadaster
► BTW: U moet over de rente-inkomsten en
vermogenswinst belasting betalen.
► Rendement: in overleg vast rendement over uw
netto investering
► De eigen kosten: Verzekeringen, liggelden.

Meer informatie?
Belt u dan naar 0514-569123 en maak een afspraak met Robin de Snoo of Wilco Werkman om uw voorkeuren te bespreken.

Model B: De omzet op basis van rendement, u bent de eigenaar en we investeren uw geld in een zeiljacht.

► Uw zekerheid: U bent de eigenaar, wordt vast
gelegd in het scheepskadaster
► BTW: U moet over de rente-inkomsten en
vermogenswinst belasting betalen.
► Rendement 1: Afhankelijk van de verhuur, 60%
van de charterinkomsten met onderhoudskosten
en eigen kosten aandeel zoals liggelden en
verzekering.
► Rendement 2: Afhankelijk van de verhuur,
50% van de charterinkomsten met gedeeltelijke
onderhoudskosten. Wel liggelden en
verzekeringen.
► Rendement 3: Afhankelijk van de verhuur, 40% van
de charterinkomsten met onderhoudskosten,
maar zonder eigen kosten aandeel in liggelden.
► De eigen kosten: Verzekeringen.
► Uitkering rendement: in overleg met u.